ako se udruzimo – nismo bespomocni….

mozda ovo ne izgleda kao bog zna kakva pobeda,  ali nadlezni su ipak nasli nacin da ocuvaju stari hrast – da nije bilo reakcije gradjana, ne bi bilo ni ovakvog resenja….

snaga je u reakciji velikog broja ljudi !

b92

 I SPC se protivi rušenju hrasta zapisa
„Napravićemo veliku pasarelu sa obe strane, da suve grane ne bi padale na autoput, i da ne bi ugrožavale saobraćaj. Pasarelom će moći da se dolazi do hrasta a pasarela će ujedno biti i zaštita od hrasta“, objasnio je ministar.

„Asflat će biti potpuno odvojen jednim betonskim armiranim nosačem tako da asfalt ne ošteti žile, a ni žile asfalt“, rekao je Ilić.

Ministar kaže da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da hrast ostane na tom mestu i da mu je drago što i vlada insistira na tome i što je i vicepremijer Aleksandar Vučić tražio od njega da učini sve što je moguće.

Ipak, Ilić je istakao da oni koji guraju priču o ostanku hrasta „nisu učinili ništa do sada“ i da niko nije pomenuo hrast kada je usvajan prostorni plan za gradnju autoputa. Kako kaže, svi kulturni spomenici, crkve, manastiri i domovi kulture su zaštićeni i nije ugroženo nijedno groblji i nijedan značajan objekat.

Ističući da tada hrast niko nije pomenuo, Ilić je rekao da su i vlasnicima zemlje plaćeno to drvo.

Kako kaže, saglasnost na projekat dali su i sudski veštaci, Zeleni, lokalna vlast, Skupština Srbije i Spomenici kulture, a ceo problem bio bi izbegnut da je neko ranije pomenuo hrast kod Savinca.

„Nadležni neka se pitaju što ranije nisu reagovali, a ovi što se okupljaju kod hrasta, nema potrebe više da se okupljaju jer ćemo učiniti sve da hrast ostane“, rekao je Ilić.

suma sumarum: da nismo reagovali, resenje niko ne bi ni trazio….

5 thoughts on “ako se udruzimo – nismo bespomocni….

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s