gradjani preduzimaju mere protiv bus-plus maltretiranja…..

ne znam ko su ovi mladi ljudi, ali mi se njihova akcija veoma svidela….

„99% uzvraća udarac“ – akcija ‘građanske patrole Zelenog Zuba’ na tzv. „tačkastoj kontroli“ na mostu u Brankovoj. Beograd 19.09.2012. 17h

Spontana reakcija građana iz pokreta 99 posto Srbije, posle jučerašnjeg prebijanja građanina u liniji 95, zbog toga što nije imao kartu i nije hteo da izađe iz javnog prevoza.

– Posle prolaska „građanske patrole 99%“ u akciji oslobađanja „graničnog prelaza“ na „vrućoj tački“ više nije bilo „tačkastih“…a građani su slobodno putovali!
Akcija „probijanja blokade“ u Brankovoj je trajala tek oko pola sata, već oko 5 stanice su bile slobodne a prolaz neometan…

Da li je moguće da se u XXI veku u Evropi i u zemlji gde više od pola stanovništva nije zaposleno, ovako nešto dešava. Zašto i po čijem naređenju, jer građane niko nije pitao da li na to pristaju i da li ovo svakodnevno maltretiranje žele?!

Napominjemo, da su komunalni policajci bili obavešteni i da su znali da građani snimaju događaj. Takođe napominjemo da nemaju prava da zaustavljaju saobraćaj, bez obzira na tajne gradske naradbe i uredbe za račun jedne privatne firme i par individua!

Bus Plus sistem paralisao je ceo grad svojim nelogičnim pravilima: otežao je rad zaposlenih u GSP-u, a nas, kao svakodnevne korisnike javnog prevoza, primorao da pokrenemo kampanju, koja ima za cilj da odbrani ovo naše opšte dobro i zajedničke interese svih građana.

Nivo represije nad korisnicima javnog prevoza jača, a mi, usled sveopšteg ekonomskog stanja, malih ili nikakvih primanja i nemogućnosti da odgovorimo potvrdno na takav naplatni sistem, nemamo puno izbora: ili ćemo dozvoliti da, iako vidimo koliko je velika i legalizovana nepravda, i dalje ništa ne radimo, osim da smanjujemo kućni budžet, koji je odveć premali sve više, ili ćemo shvatiti da je naša moć, koliko i obaveza, da težimo da nam bude bolje, i da ćemo stati na put nečemu što nas u tome sprečeva, jer je upravo čekanje boljeg, širom otvorilo vrata gorem.

Protesti kao i spontana građanska neposlušnost u vozilima javnog prevoza će se nastaviti do ispunjenja ovih zahteva. Javni prevoz je naš prevoz!
Javni prevoz je naš prevoz!

Zabeležio ANONIMOUS

2 thoughts on “gradjani preduzimaju mere protiv bus-plus maltretiranja…..

Постави коментар