Nedodjija

blog o alternativama…

simptomi propadanja „carstva“….

Поставите коментар

mislim da su svima nama ovi simptomi i u nasoj zemlji vrlo dobro poznati….

Koji su to procesi unutrašnjeg truljenja?

 • Svaka institucija sustava gubi iz vida originalnu svrhu postojanja točnije svrhu služenja populaciji, te počinje služiti samo sebi i nikome drugome.
 • Status quo (mantra – ništa se ne smije promijeniti) uništava svaku osobu koja radi za sustav, korupcija „nepromjenjivosti“ omogućava egoističko hvalisanje osoba unutar sustava, koje što manje rade i što slabije služe populaciju, pripisuju sebi veće zasluge te osiguravaju da se hvalevrijedne osobe s integritetom izbace iz samog sustava.
 • Osobe unutar korumpiranog sustava se uvijek pravdaju istim motom: „kad mogu svi, zašto ne bih i ja.“ Carstva se ruše zbog korumpiranih individua kojih je s vremenom sve više.
 • Institucije unutar sustava koje s vremenom služe samo sebi, počnu inkorporirati u svoje redove isključivo sociopatske osobe, a oni s najvećim i najjačim psihopatskim odlikama postaju lideri. Sociopatske odlike obmanjivanja drugih u velikom dijelu omogućavaju privid optimalnog funkcioniranja institucija, dok one u stvari erodiraju i propadaju.
 • Institucije promoviraju, nagrađuju i unaprjeđuju osobe koje održavaju status quo, dok zatiru i kažnjavaju i najmanji pokušaj inovacija i poboljšanja sustava. Reforme koje zaista mogu pomoći sustavu da institucije ponovno počnu služiti populaciji se na najgore moguće načine ismijavaju i odbijaju.
 • Otpor prema novim tehnologijama postaje sve veći jer sustav ne želi ulagati u sebe i druge, s druge strane sustav postaje toliko velik i glomazan da počne proždirati sam sebe. Troškovi carstva se povećavaju s povećanjem otpora prema promjenama.
 • Institucijsko pamćenje sve više slavi davne pobjede i velika djela koja su se dogodila u slavnoj prošlosti, što carstvo više propada to se više slavi davna prošlost.
 • Nesposobnost se nagrađuje, a sposobnost se kažnjava.
 • Kako se smanjuje efikasnost, rastu troškovi, a krhkost sustava carstva postaje sve više očigledna.
 • Ekonomija propada, jer se produktivnost ne povećava, proizvođači padaju na najniže grane, čak se i uništavaju, dok preprodaja postaje glavni moto ekonomije zajedno s dužničko-kreditnim faktorima. Smanjivanje troškova produkcije postaje najvažniji faktor proizvodnje, ekonomija postaje globalna stavka, a s obzirom da je takva mamutska organizacija neodrživa ona se počinje urušavati.
 • Umanjuje se i ignorira svaka povratna informacija koja dolazi od onih koji zaista rade unutar carstva na umoru. Elita će na svaki mogući način spriječiti uplitanje ljudi ispod njihova nivoa da se miješaju u donošenje odluka. Carstvo na umoru će donositi odluke protiv 95% pučanstva koje zapravo održava glomaznu vladajuću mašineriju. Većina odluka koje donosi carstvo su pogrešne jer nemaju doticaja s realnošću i sa stvarnim stanjem na terenu.
 • Kako carstvo propada: Dodaje se jedna po jedna korumpirana osoba u vladajući lanac, one s vremenom stvaraju sve više i više samo-služećih parazitskih institucija koje ne služe ničemu osim osiguravanja lagodnog života onima koji služe carstvu.
Advertisements

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s