Nedodjija

blog o alternativama…

treba osnovati novu Opoziciju….

Поставите коментар

Branko Dragas

 
OPOZICIJA

 – Vratili smo se u jednopartijski sistem. Skupštinu sačinjavaju eurofanatici, tržišni talibani, nacionalni izdajnici i kriminalne organizacije za zakonsko pljačkanje države. Brisel i Vašington podržavaju takvu marionetsku Skupštinu. Takva će nam biti i vlada. Veliki Vođa sam piše program vlade.Tako se bar hvali. To nije istina. Program vlade su mu sastavili njegove gazde, koji su mu pomogli u nedomokratskim izborima da uzme svu vlast. On samo treba da sprovede njihove odluke.

Srbija čeka slom. Šta da radimo? Da se predamo? Kukamo? Pomirimo sa sudbinom? Da proklinjemo narod što nije izašao na izbore i što je tako glasao? Gospodo drugovi, nema predaje! Nastavljamo dalje! Nsmo se predali ni u ranijim periodima, kada je naš narod pravio sudbonosne greške u političkom izboru. Gde su danas ti akteri koji su zaveli naš narod? Koji su pretili i uterivali strah u kosti? Koji su varali i obmanjivali? Gde su ti likovi naše propasti? Nema ih! Nestali su! Otišli su na smetište istorije. Kažnjeni su za sve ono što nisu uradili, a morali su da urade. Kažnjeni su za sve ono što su pogrešno uradili. Uprkos svemu, vreme nam je veliki saveznik. Nama koji imamo znanja i iskustva da Srbiju izvučemo iz ove katastrofe. Vreme radi za nas, jer stiže siguran ekonomski bankrot države. Građani će surovo biti kažnjeni za svoju povodljivost. Jedan čovek ništa ne može da uradi. Čovek koji je nesposoban, neiskusan i koji je opijen vlašću.

Rascep između Vašingtona i Moskve će za njega biti noćna mora. Nema nikakva rešenja. Ucenjen je od onih koji su ga stvorili, doveli na vlast, oprali mu biografiju i koji su mu omogućili da sam o svemu odlučuje. To će ga skupo koštati. Ali, to je njegov problem. Shvatiće to kada bude kasno. Kada ga nalogodavci puste niz vodu.

Šta mi da radimo? Ako nećemo da se predamo, onda moramo da se organizujemo i delujemo. Pošto nema opozicije u Skupštini, potrebno je stvoriti- NOVU OPOZICIJU. Ta naša nova opozicija mora da bude nacionalna, građanska, ekonomska, moderna, evropska, kosmopolitska, mudra, efikasna i složna. Da li je to moguće ostvariti? Jeste. Zar sve to što sam naveo nije u suprotnosti? Nije. U suprotnosti je samo kod ograničenih, isključivih, umišljenih, sebičnih i politički ostrašćenih ljudi. Takvi nam ne trebaju. Poterebni su nam ljudi koji znaju, imaju iskustvo, radne reference, koji su se dokazali, koji nisu sujetni i kojima politika nije sudbina, životno opredeljenje i unosan posao, nego put za spašavanje Srbije.

Nova opozicija mora da bude bez lidera i bez partijske oligarhije. Ona mora da ima svoju infrastrukturu do svake mesne kancelarije u selu. Nova opozicija nudi građanima Srbije novu političku ideju i novi ekonomski koncept. Politička ideja je direktna demokratija i politika bez profesionalnih političara. Ekonomska ideja je izgradnja narodnog kapitalizma. Društva u kome će se liberalne ideje u ekonomiji uklopiti u socijalnu politiku o svakom građaninu. Besplatna zdravstvena zaštita i besplatno školovanje. Iskorenjivanje siromaštva, beskućništva, prosjačenja i gladi. Slobodni mediji. Jeftina država. Razvijena privreda bez deficita i zapošljavanje svih radno sposobnih građana.

Nova opozicija nudi građanima Srbije novi društveni dogovor. Nudimo brzi ekonomski razvoj sa dvocifrenim stopama privrednog razvoja i ulazak u srednje razvijene zemlje u periodu do deset godina. Nova opozicija prekida dalje razgovore sa Briselom oko ulaska Srbije u EU i to sve pomeramo za 2034. godinu. Možda ćemo tada brže da se dogovorimo  o saradnji sa državom Venecijom, Katalonijom, Škotskom i Flandrijom, jer ćemo biti na njihovom nivou privrednog razvoja. Nova opozicija neće nastaviti primenu briselskog sporazuma i zamrznuće dalje razgovore sa Kosovom.

Razgovori će ubuduće biti isključivo u UN i  to samo sa administracijom SAD. Srbija nikada neće priznati Kosovo, ali će privrednici moći da slobodno posluju. Nova opozicija će napraviti novi dogovor sa Ruskom Federacijom i povlašćeni odnos ćemo znati valjano da iskoristimo za ubrzani razvoj Srbije.

Nova opozicija će braniti suverenost i slobodu Srbije i nećemo dozvoliti da Srbija postane ruska gubernija. Nova opozicija će razvijati nacionalni identitet, kulturu, duhovne vrednosti i moralne principe Srba i svih nacionalnosti koje žive u Srbiji. Razlike su ono što nas spaja u zajedničkoj borbi za stvaranje moderne i bogate Srbije. Nova opozicija će biti tehnička koalicija svih stranaka, pokreta i udruženja građana koja prihvate zajedničke principe. Predložio sam principe oko kojih možemo da se okupimo. Neka predlože i druge grupacije.

EKONOMSKI POKRET je spreman da učestvuje u formiranju nove opozicije. EP je spreman da preuzme svoj deo odgovornosti za spas Srbije. Ako su nam namere dobre i iskrene prema Srbiji i svim građanima,onda ćemo se vrlo brzo dogovoriti. Nije bitno ko će sprovesti novi politički i ekonomski program, važno je da se on sprovede. U zaslugama neka uživaju građani.

Izbora će vrlo brzo ponovo  biti. Ponudio sam okvir za razgovor nove opozicije. Ko ima bolji, neka nam ponudi. Sami ne možemo ništa da uradimo. Moramo da se udružimo. To sam tražio od opozicije još 1990, oni su se udružili tek 2000. Protivnik je opasan. Nevolja je velika. Socijalni slom izvestan. Nema čekanja! Moramo na izborima da pobedimo NATO stranke.

Advertisements

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s