Nedodjija

blog o alternativama…

Pakao ili Raj?

Поставите коментар

Da smem, pustio bih te, ali moram da se pridržavam naređenja odozgo. Propis je takav da moraš da poživiš jedan dan u Paklu, jedan dan u Raju. Posle toga ćeš odlučiti gde ćeš zauvek živeti.
– Dobro, dobro, ali ja sam se već odlučio za Raj – reče poslanik.
– Žao mi je, propisi su propisi.

Odmah zatim sveti Petar ga otprati do lifta, koji se spuštao dole, dole i dole, sve do Pakla.Vrata lifta se otvore i poslanik se nađe usred pažljivo negovanog terena za golf.
U blizini su bile klupske prostorije, a ispred veliki broj njegovih prijatelja i političara sa kojima ječesto sarađivao. Svi su bili razdragani i srećni,obučeni u lepa večernja odela. Prilazili su da ga pozdrave, oživljavajućiuspomene na lepa vremena koja su zajedno proživeli, bogateći se na račun poreskih obveznika.Odigrao je prijateljsku partiju golfa, a posle su uživali u jastogu i kavijaru i ispijanju šampanjca

Među njima je bio i menadžer đavola, prijatan i ljubazan momak koji se zabavljao sa njima igrajući i pričajući viceve. Svi su se tako zabavljali da nisu ni primetili kada se primakao čas rastanka.Svi su došli da ga isprate i mahali su mu do kse lift polako penjao, penjao, i penjao naviše. Zaustavio se pred nebeskim vratima, gde ga je već čekao sveti Petar.
– Vreme je da posetiš Raj. Poslanik je naredna 24 sata bio u društvu veselih duša, premeštajući se sa oblaka na oblak, svirajući harfu i pevajući. Iovo vreme je brzo prošlo tako da se ponovo našao pred svetim Petrom.

– Dobro, proveo si jedan dan u Paklu i jedandan u Raju. Sada izaberi svoju večnost.Poslanik malo razmisli pa odgovori:
– Raj je tako divan, ali mislim da će mi bolje biti u paklu.
Sveti Petar ga zatim bez reči otprati do lifta i pošalje dole, dole i dole, sve do Pakla.Vrata lifta se otvore i poslanik se nađe usred zapuštene poljane prepune raznih otpadaka i smeća.U toj prljavštini mogao je da vidi svoje prijatelje kako sakupljaju otpad u crne vreće i čekaju da nešto siđe odozgo. Đavo mu priđe i prebaci mu ruku preko ramena.

– Ne razumem – zajeca poslanik. – Juče sam bio ovde, tu je bilo igralište za golf i klupske prostorije gde smo se gostili jastogom i kavijarom, pili šampanjac, igrali i bogovski se zabavljali. Sada je tu pustinja prepuna otpadaka i prljavštine, a moji prijatelji izgledaju jadno.Šta se dogodilo?
Đavo mu se nasmeši, pogleda ga ispod obrva i reče:
– Sinoć smo imali predizborni miting… Danas si glasao!

Advertisements

Categories: Некатегоризовано | Permalink.

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s