Nedodjija

blog o alternativama…

Немачка: Петиција за “Велику Албанију“

1 коментар

Србија у Срцу

Image  

(Танјуг)

Масовном петицијом Албанци желе да изврше притисак на међународну заједницу како би се остварио циљ да сви Албанци живе у заједничкој држави, најавио је данас у Минхену филозоф Кочо Динај, организатор пројекта “Природна Албанија”.

Аустријски дневник “Пресе” наводи да се “ЕУ се снажно противи овом пројекту”, али  напомиње да исто тако постоје кругови у Бриселу и Вашингтону који сматрају да мора се поштовати вољу сваког народа да живи сопственој у држави, па ако су прилике на терену такве, не треба увек бити крут, када су у питању промене граница.

 Данај је, на конференцији за новинаре у Минхену, како на свом веб сајту преноси бечки дневник “Пресе”, рекао да до новембра треба да буде прикупљено укупно милион потписа од Албанаца у дијаспори.

Потписи ће потом бити предати, између осталих, владама Немачке, Велике Британије и Аустрије.

Пројекат је покренут синоћним окупљањем на минхенском тргу Карлсплац

View original post

Advertisements

Categories: Некатегоризовано | Permalink.

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

One thought on “Немачка: Петиција за “Велику Албанију“

  1. После неуспеха у покушају присвајања српске баштине, а коју су претходно покушали (такође неуспешно, јер се не могу векови тек тако за две ноћи спалити, па да их више нема – јер они чак и спаљени подсећају, чак и кад их нема – то су, и за некога светлост а за некога авети, они постоје као неизбрисив доказ чије је то Косово и шта је Косово); па после неуспеха (а који их тек чека) да декриминализују то парче отете земље; па да докажу да су у свим оним гробницама са ад хок идентификованим лешевима (дакле, без ДНК анализа него само на основу „препознавања“ некаквих сродника) покопани Албанци а да нетрагом нестали Срби заправо нису ни постојали; после неуспеха да од пар улица у Приштини где живе писмени људи направе државу која има систем, али не онај наслеђен односно отет од Србије; на крају, после неуспеха да избију албанским грађанима Косова из главе носталгију према Југославији, а која је (признали они или не) носталгија према животу у једној правој држави – Србији, од које су дословно отргнути, и кад на самом Косову добију проблем са људима, малобројним али ипак постојећим, који ће бити против националистичке и експанзивне а на првом месту јако опасне идеје о великој Албанији – косовски Албанци вратиће се много корака уназад. Неће моћи назад у Србију, матична Албанија их неће хтети такве какви су, остале ће се земље мобилисати да спрече евентуални покушај насртаја на своје територије и Косово ће још дуго, дуго остати некаква „црна рупа“. Све мање албанска, премало српска, напорна међународној заједници и досадна свету. На крају, ма како звучало, биће то поново српска земља. Албанци ће нам у томе бити од највеће помоћи.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s