Nedodjija

blog o alternativama…

konacno se vidi pravo lice: Turci preuzeli bus-plus….

Поставите коментар

k`o vele, Djilas nije mogao beogradjane  da dovede u red, pa su doveli Turke da nas nauce…

BEOGRAD – Turska kompanija KentKart, postala je većinski vlasnik kompanije Apeks Solušn Tehnolodži koja je uvela sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu nazvanim BusPlus.

„Odlučili smo se da od srpske kompanije Lanus otkupimo većinski udeo kompanije Apex Solution Technology i sada posedujemo 55% vlasništva.  Kao internacionalna kompanija koja je ovakav sistem uvela u više od 28 evropskih i azijskih gradova zbog čega smo osvojili međunarodna priznanja, želimo da strategiju razvoja KentKarta usmerimo na nova tržišta.  Sistem koji smo implementirali u Beogradu zajedno sa kompanijom Lanus, predstavlja najkompleksniji i najreprezentativniji sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu koji smo do sada uradili. On omogućava kako praćenje u realnom vremenu tako i generisanje velikog broja izveštaja sa svim neophodnim podacima potrebnim za dalje poboljšanje javnog transporta u Beogradu, izjavio je generalni direktor kompanije KentKart, Ercan Unal.

On je dodao da će se sistem u budućnosti unaprediti, kako za dobrobit grada Beograda.

“KentKart poseduje veliko znanje i iskustvo u oblasti razvoja sistema za upravljanje javnim prevozom, koje smo spremni da podelimo i sa drugim gradovima u Srbiji i zemljama u okruženju. Kao većinski vlasnik Apexa, KentKart će nastaviti da investira u nove tehnologije za dobrobit svih putnika u javnom prevozu u Beogradu”, dodao je Unal. 

Dosadašnji većinski vlasnik Apexa, kompanija Procescom (vlasnik kompanije Lanus) ostaće manjinski akcionar sa 21% udela, a 24% preduzeća preuzeo je Sava Terzić, jedan od pionira razvoja sistema za elektronske dopune i sistema za satelitsko praćenje vozila u Srbiji.

“Duboko i iskreno verujem u ovaj projekat i iz tog razloga sam rešio da zajedno sa partnerima podržim njegov dalji razvoj. Prednost ovakvog integrisanog informacionog sistema i jeste da pruži realnu sliku javnog prevoza i prikaže sve informacije neophodne za njegovo unapređenje i razvoj. Nedovoljan broj informacija o sistemu BusPlus u prethodnom periodu doveo je do sumnje građana da je Beograd dobio moderan sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu i mi ćemo se potruditi da informacije o sistemu budu dostupne svima da bi građani shvatili da je implementiran sistem mnogo više od prodaje karata i kontrole”, izjavio je Sava Terzić.

Kompanija Apeks Solušn Tehnolodži danas ima blizu 400 zaposlenih, izradila je i stavila na raspolaganje Direkciji za javni prevoz celokupan informacioni sistem – BusPlus, konstantno ga razvija, usavršava i održava u saradnji sa inženjerima Direkcije za javni prevoz, odnosno stručnim saradnicima sa Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Od svih zemalja u regionu, za implementaciju sistema koji unapređuje javni prevoz, KentKart se najpre odlučio za Srbiju.

izvor: Glas javnosti

Advertisements

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s