Nedodjija

blog o alternativama…

Политика клечања…

Поставите коментар

prijatelji, pogledajte peticiju na dnu strane i razmislite o njoj !

Да, пре свега, ажурирамо јавност о томе шта је то – РЕКОМ. Тај акроним је ознака за „регионалну комисију,“ специјалан, лични пројекат Наташе Кандић. Циљ пројекта је писање политички усаглашене и „коректне“ историје распада Југославије и ратних дешавања која су томе уследила деведесетих година.

С обзиром на то ко су највероватнији уживаоци историјске студије из пера госпође Кандић и њене екипе, не чуди да су се до јесени прошле године у РЕКОМ-у већ придружиле све бивше југословенске републике, али са упадљивим изузетком Србије. Загонетка зашто је режим Бориса Тадића пропустио да то учини није више актуелна, па се њоме не морамо ни бавити.[2] На вруће седиште Наташе Кандић, уместо Тадића, дошао је тада нови председник Томисав Николић. Од Николића се захтевало да „недовршени посао“ РЕКОМ-а закључи јавним придруживањем државе Србије приватној иницијативи госпође Кандић и њених међународних спонзора.

Србија није учесник, она је мета за одстрел РЕКОМ-а. Присуство Србије је зато апсолутно кључно јер без њеног пристанка да процес валидира и опредељења да се повинује коначним резултатима, РЕКОМ остаје мртворођен, као пројекат маргиналаца без икаквог значаја и дејства. Једини начин да пројекат добије на тежини и да постигне ефекат је да Србија добровољно седне на оптуженичку клупу која јој је намењена, да јој Наташа Кандић и РЕКОМ суде.

РЕКОМ је катастрофа за Србију и Републику Српску. Историчари су једини компетентни да пишу историју. Свака историја која се пише по политичком налогу или са учешћем и под утицајем политичких чиниоца и њихових прерушених сателита из „цивилног друштва“, по дефиницији је тенденциозна и лажна. Таквој „историји“ у озбиљном разговору нема места.

Госпођа Кандић и њени истомишљеници су слободни да у приватном својству пишу какву год хоће историју и да „утврђују чињенице“ у складу са критеријумима које они изаберу. Међутим, грађани Србије никада нису дали мандат председнику Николићу да на те фалсификате стави imprimatur српске државе.

Циљ „историчара“ РЕКОМ-а није апстрактан. Они не пишу лажну историју само из личног задовољства, већ зато да би ту лажну конструкцију операционализовали на политичком плану. Они и њихови налогодавци желе да њихов лажни наратив буде наметнут као нормативан. Уследиће захтеви да се кривотворена верзија РЕКОМ-а предаје у школама и да се јавни радници и медији обавежу да је се строго држе у својим иступима и извештајима. Захтеваће се да независно истраживање и разматрање чињеница, мимо оквира који ће бити прописани у закључцима РЕКОМ-а, буде кривично кажњиво. Наоружани претњом строгих казни за савесан и професионалан рад, политички агитатори ућуткаће праве историчаре.

Ово је последњи тренутак за грађане Србије да председнику Николићу и Влади изнесу свој став о РЕКОМ-у.

Advertisements

Categories: Некатегоризовано | Permalink.

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s