Nedodjija

blog o alternativama…

Оскар Фрајзингер: „Улазак Србије у ЕУ би био велики губитак за човечанство…“

3 коментара

ФБР ЖУРНАЛ

Пише Оскар Фрајзингер, посланик у парламенту Швајцарске:

Ако би Србија сутра морала да приступи Европској унији, то би био велики губитак за човечанство. Тако би се изгубио један начин живота где су часовници мекши него на Далијевим сликама, где жене више сањаре од госпође Бовари, где су мушкарци храбрији од вука ухваћеног у кљусу који себи откида шапу да би се ослободио.
Осим сталних сусрета са старим пријатељем Србином, мој први прави контакт са Србијом био је позив председника Удружења књижевника Србије, који ми је понудио поетски азил, након што је швајцарско удружење одбило да ме прими у своје редове. То је био изванредан потез. Дакле, још постоји земља на свету где се људи подсмевају слици сервираној у свету о њима, земља у којој се људи ангажују за унапред изгубљене ствари и негативце попут мене, не хајући за потенцијалне реакције; дакле, изван Швајцарске још постоји земља која пружа отпор! Било…

View original post 837 more words

Advertisements

Categories: Некатегоризовано | Permalink.

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

3 thoughts on “Оскар Фрајзингер: „Улазак Србије у ЕУ би био велики губитак за човечанство…“

  1. – Он је отишао да напаса краве у ливадицама и недуго после тога је заспао. Када се пробудио, око њега су стајале три девојке са расплетеним косама, од којих се уплашио, иако су га оне умиривале говорећи му да је све у реду. Рекле су му да су краве отишле намирене кући, а да су оне од Бога послате да му кажу да народу прича шта ће бити у будућности и да су му донеле тајанствену књигу на читање. Он им је одговорио да не зна да чита, да је неписмен, док су га девојке уверавале да ће бити у стању све да прочита. Чим се вратио кући, испричао је мајци шта га је снашло, а она му рече: „Сине, то да више ником ниси причао“. Није се о том случају дуго ништа знало, све док сестри Боси није рекао да се због своје ране смрти неће женити, а да ће она бити лоше среће у браку.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s