Nedodjija

blog o alternativama…

tuzna vest: umro Zdrav Razum….

2 коментара

kod Sabora Srba nadjoh ovu „umrlicu“:

ТУЖНА ВЕСТ: УМРО ЗДРАВ РАЗУМ

Од Вујадин Никић суб у 23.22 – 11 прегледа – Заведено под Остало

Данас жалимо одлазак вољеног пријатеља Здравог Разума који је био са нама многе године. Нико не зна тачно колико је био стар с обзиром да је његова крштеница давно загубљена у бирократској црвеној траци.

Он ће бити запамћен по томе што се држао драгоцених лекција:

>Знати кад се склонити са кише,

>Зашто ко рано рани две среће граби,

>Живот није увиек фер,

>Можда сам ја крив.

Здрав Разум је живео по једноставним економским правилима >Не троши више него што зарађујеш и опробаним стратегијама >Одрасли, не деца, воде ствари.

Његово здравље је почело нагло да пропада када су уведене добро замишљене али преоптерећујуће регулативе. Извештаји о >6-годишњем дечаку оптуженом за сексуално узнемиравање зато што је пољубио девојчицу >Тинејџерима суспендованим у школи јер су користили Моутхњасх после ручка и о >Учитељу који је отпуштен јер је казнио неваспитаног ученика су само погоршали његово стање.

Здрав Разум је изгубио тло под ногама кад су родитељи напали наставнике јер раде посао који су они пропустили да ураде у дисциплиновању њихове неваспитане деце.

Пропао је још више кад су школе морале да добију родитељски пристанак да би деци дали лосион за сунчање или аспирин, али нису смели да обавесте родитеље ако је ученица трудна и жели да абортира. Здрав разум је изгубио жељу за животом од како је црква постала бизнис а криминалци почели да добијају бољи третман од својих жртава.

Здрав Разум је пребијен откад нисте могли да се браните од провалника у сопственом стану и провалник је могао да вас тужи за напад. Здрав Разум се коначно одрекао жеље за животом кад је једна жена пропустила да схвати да је кафа која се пуши врућа, просула је у крило и одмах добила огромну надокнаду

Здрав Разум ће бити испраћен од његових родитеља Истине и Поверења, од његове супруге Дискреције, од његове кћери Одговорности и његовог сина Логике. Иза њега остају његова четири полубрата <Знам своја права,<Хоћу одмах, <Неко други је крив и <Ја сам жртва. Погребу није присуствовало много њих јер је врло мало њих схватило да је отишао.

Ако се ти још сећаш Здравог Разума, проследи овај линк, ако не, придружи се већини и не ради ништа.

 

Čitulja objavljena nedavno u London Times-u

Advertisements

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

2 thoughts on “tuzna vest: umro Zdrav Razum….

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s