Nedodjija

blog o alternativama…

Na rubu znanosti: istrazivanje svesti…

6 коментара

moja omiljena tema, ali ovaj put je Misak krenuo nekako naglavacke u temu…. tek u poslednjoj trecini razgovora su se dohvatili kvantne mehanike…. naime: fizika je na velikoj prekretnici, jer smo imali shvatiti da nasa svest utice na ishod eksperimenta koji na kvantnom nivou izvodimo…  znaci, cestica se definise svojom verovatnocom postojanja, i dok ne pocnemo da je posmatramo, ona to i ostaje: verovtnoca, a tek posmatranjem ona se kondenzuje u materiju….  to uveliko istice pitanje: kakva je realnost u kojoj postojimo ?

ako bioloska jedinica koja smo, ima sopstveni filter pomocu kojeg posmatra svet oko sebe i stvara sliku tog sveta u svojoj svesti….  veliko je pitanje koliko se nase razlicite slike realnog sveta mogu usaglasiti u stvaranju konsezusa o tome kakva je to realnost…  sukobi koje prezivljavamo ovih dana su svedok tome….

realnost se stvara cinom opazanja svesnog uma….

– struktura mozga:

struktura koja drzi neurone na okupu, kostur za neurone se sastoji od mikrotubula

mikrotubule se sastoje od dva sloja tubula, a one odasilju svetlost, a pomocu te svetlosti dolazi do interferencije (to je osnova za hologram !)

u svakom neuronu postoje milijarde mikrotubula, a postoje milijarde neurona u mozgu…

ono sto verujemo da se dogadja je sledece: mikrotubule su toliko male da subatomski efekti (kolaps talasnih funkcija u materiju)  mogu uticati na svest…!

jedna od velikih zagonetki kvantne fizike je da kvantni svet u kojem se cestice istovremeno nalaze na dva mesta, prestaje funkcionisati, a pocinje da funkcionise ovaj nas moderan njutnovski (mehanicki) svet uzroka i posledica… oni smatraju da je tacka u kojoj se ta dva sveta spajaju – svest…

svest je manifestacija kvantnog ponasanja…

u mikrotubulama postoji mikrotubularna resetka, koja se sastoji od milijardi vlakana koje cine te mikrotubule – iz toga se mogu izvuci jos manje velicine i pribliziti se kvantnom svetu

mozak povlaci informacije iz kvantnog polja, iz kvantnog sveta…

izgleda da svet pokusavamo izmeriti pomocu njutnovske (mehanicke) fizike, a svest bi u stvari trebalo pokusati da razumemo pomocu kvantne fizike …!

efekte kvanatne fizike ne osecamo jer je mozak za to previse vruc i previse vlazan…

razmisljao sam i sinulo mi je da toplota – energija, to su vibracije cestica; na tim malim, sitnim velicinama – rec je o vakuumu, izmedju cestica nema nicega, a u vakuumu ne moze biti toplote… smisao vakuuma jeste da nema energije, ako nema energije, to je stanje nulte tacke, tu se javlja energija nulte tacke, ona se manifestuje na apsolutnoj nuli, tj  -273,14 C i na toj temperaturi ne bi trebalo biti energije, iako je ima….!

ta energija dolazi iz polja o kojem govore Lynn McTaggart i drugi, to je polje nulte tacke, a iz njega dolazi svest !  tamo se sve digitalno kodira…

Advertisements

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

6 thoughts on “Na rubu znanosti: istrazivanje svesti…

 1. Teoretski, u našim životima postoje ljudi samo zato što smo počeli da ih posmatramo. Ako prestanemo – nestaće 🙂 .

  • ako postoji uzajamno delovanje – interakcija, nece nestati….
   a to o cemu govoris je kvantna pojava, i ne manifestuje se u istoj meri u materijalnom, makroskopskom svetu… mada bi bilo zgodno….
   😉

   • Bilo bi izuzetno zgodno 🙂 . Da, naravno, interakcija je kamen spoticanja u svakom slučaju. Hmmmmm, još spoznati na kojim se sve nivoima uspostavlja da bismo je uspešno odstranili 🙂 .

   • e, za to uspostavis „polje namere“ i napojis ga svojom cvrstom voljom da se ta interakcija razvija na nacin koji tebi najvise odgovara (i bez primesa zle volje….) i pustis da se stvari odvijaju svojim tokom… jos ako umes stvari da prepustis Bogu, a sa najboljim namerama…. to tako nekako funkcionise… isprobano ! 🙂

 2. Дакле, визуелизација је реалност!

  • e pa, upravo razmisljam sta tvoj iskaz znaci….. vizuelizacije nisu realnost nego tvorevine naseg uma, ali sa druge strane, ako imamo predstavu o tome sta u svom zivotu zelimo da uradimo, dozivimo… onda to pazljivo isplaniramo, sednemo sami sa sobom i vizuelizujemo ono sto zelimo sa sto vecim brojem detalja, osecanja, mirisa, ukusa, zvukova…. i tu snaznu mesavinu emocija pustimo u „etar“… kod mnogih naroda to se radi uz ili za vreme molitve Bogu, neki to nazivaju meditacijama… ima raznih sistema, ukljucujuci carobnjastvo i vesticarenje… sve su to varijacije na temu „imati veliki san i ostvariti ga“… tu vazi ona: „pazi sta pozelis – moze ti se i ostvariti“… zvrcka je u tome koliko nesto zelimo bas cistog srca… ako zelja ide na neciju stetu, moze se ostvariti, ali po pravilu ima nuspojave kojima se nismo nadali… i obicno se nekako obije o glavu… umetnost je u tome da ni podsvesno (a retko ko od nas sebe bas dobro poznaje…) ne pokusamo doci do svoje dobrobiti na tudji racun… meni je Lazarev zato zanimljiv – dosao je do mnogih zakljucaka daleko brze od mene, pa mu se zbog bistrine i ostrine nekih zakljucaka bas divim… ali vizuelizacija, empatija, telepatija… vrlo su realni…
   🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s