Nedodjija

blog o alternativama…

Poziv na javni protest protiv legalizacije GMO…

Поставите коментар

Osećajući da je tzv. JAVNO SLUŠANjE RASPRAVE O GMO u režiji Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine obična prevara, usmerena na umanjivanje opasnosti od GMO i na uspavljivanje javnosti pred stavljanje na dnevni red Narodne skupštine izmene zakona o GMO,  Ekološki pokret Srbije-Savez ekoloških organizacija  Srbije je odlučio da se navedenoj prevari suprotstavi narodnim buntom.

Zato pozivamo građane Srbije, političke i druge društvene organizacije, formalne i neformalne grupe građana na opštenarodni upozoravajući protest koji će biti održan u četvrtak, 21. marta, na prvi dan proleća ispred Narodne skupštine u Beogradu sa početkom u 12.00 časova.

Zakazani javni protes u najavljeno vreme predstavljaće poslednje upozorenje režimu da se sa budućnošću naroda i države niko nema pravo igrati, bez obzira ko to od njega traži.  Ako je režim spreman da izda narod i državu, mi nemamo pravo da izdamo sopstvenu decu i njihovo pravo na opstanak.

Javni protest će biti upozoravajućeg i mirnog karaktera. Zato pozivamo sve građane Srbije da izađu na protestni skup sa svojom decom u ime kojih se borimo za život i opstanak.

Pozivamo Vojsku Srbije i policiju da konačno počnu da brane Ustav Republike Srbije,  da stanu na stranu naroda i odbrane pravo građana na život i opstanak.

Od genocida koji se već sprovodi nad stanovništvom Srbije, niko neće, niti može biti izuzet. Svi smo podjednako ugroženi, niko ne može biti pošteđen.

Poziv koji upućujemo Vojsci Srbije i policiji predstavlja najčasniji izlaz iz izdaje naroda i države, odnosno izdaje sopstvene dece. Samo zajedno se možemo izboriti za opstanak naše dece.

U ime Ekološkog pokreta Srbije-Saveza ekoloških organizacija Srbije, javni protest će organizovati Ekološki pokret Novog Sada sa Organizacionim odborom na čelu sa Nikolom Aleksićem, sinonimom borbe za bolje uslove života stanovništva Srbije.

Od policije se očekuje korektna saradnja kao i u dosadašnjim javnim protestima ekologa Srbije, a od građana tačno pridržavanje uputstava Organizacionog odbora javnog protesta; da niko od građana ne sme da nosi u rukama nijedan predmet kojim bi se neko mogao povrediti. Pozivaju se građani, da ovog puta, mirnim putem upozore nadležne da će svim raspoloživim sredstvima braniti svoje pravo na život i opstanak ukoliko se pokuša sa izmenom postojećeg zakona o zabrani uvoza, uzgoja i komercijalnog prometa proizvoda od GMO.

Upozorava se predsednik Narodne skupštine, ukoliko zakaže sednicu, ili nastavak sednice Narodne skupštine na dan održavanja opštenarodnog protesta ispred Doma Narodne skupštine, da će se to smatrati neprijateljskim aktom usmerenim na sprečavanje javnog skupa, odnosno kršenjem Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda koje garantuje navedena Konvencija.

Svako odstupanje građana od datih uputstava smatraće se naručenom provokacijom sa sledstvenim odgovorom učesnika protesta.

Organizacioni odbor Opštenarodnog upozoravajućeg protesta protiv legalizacije GMO, biće smešten u prostorijama  Ekološkog pokreta Novog Sada, gde se nalazi i sedište Ekološkog pokreta Srbije, sa svim poznatim kontakt telefonima i mejl adresom.

Pozivaju se građani Srbije, da ako imaju predlog učesnika javnog protesta, mogućnost da animiraju javne ličnosti koje su na strani naroda ili bilo koji predlog koji bi pomogao da se protest održi na višem nivou, da o tome obaveste Organizacioni odbor opštenarodnog  protesta na navedenoj adresi Ekološkog pokreta Novog Sada.

INFORMATIVNA SLUŽBA EKOLOŠKOG POKRETA NOVOG SADA

Advertisements

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s