Nedodjija

blog o alternativama…

metode kontrole uma….

8 коментара

na sajtu Vizionarskog nadjoh ovaj vrrrrlo detaljan i inspirativan tekst:

Колико год  више неко истраживао о контроли ума, то ће сигурније доћи до закључка да већ дуже време постоји координисан сценарио са циљем да од људске врсте створе не-мислеће аутомате.

Већ дуго времена “елита” покушава да добијe моћ над масама; контрола ума је оркестрирана од стране оних који проучавају људско понашање са циљем да малој групи “елите” подјарме велике делове популације. Данас смо ушли у опасну фазу када је контрола ума овладала физичким и научним димензијама и тако прети да постане сталан фактор уколико не постанемо свесни механизама који су на располагању технократским диктатурама који делују на глобалном нивоу.

Модерна контрола ума је психолошка и технолошка. Тестови показују да са једноставним објављивањем метода умне контроле, редукујемо ефекте или их чак елиминишемо, барем у делу контроле ума кроз рекламу и пропаганду. Много је теже обрачунати се са физичким интрузијама које војно-индустријски комплекс наставља да развија и побољшава.

1. Едукација – Ово је најочигледнији и најподмуклији начин умне контроле. Овај начин је одувек био сан свакога диктатора, да „едукује“ децу коју је природно лако импресионирати, и као такав је кроз историју био најзаступљенији у комунистичким и фашистичким тиранијана. Нико није био више успешан у разоткривању ове врсте методе од Charlotte Iserbyt – свако може почети истраживање на ову тему ако преузмје бесплатну ПДФ књигу под називом: “The Deliberate Dumbing Down of America  (“Намерно затупљивање Америке”) која објашњава улогу глобалних фондација у обликовању будућности с намером да продукује подложне дроне-радилице којим ће управљати потпуно едуковна, свесна елитна класа.

2. Рекламирање и пропаганда – Edward Bernays је често цитиран изумитељ конзумацијске културе која је дизајнирана да би примарно циљала на људски self-image (или недостатак истога) с циљем да жељу промене у потребу. Ово је посебно намењено производима као што су цигарете, на пример. Bernays је, такође, приметио у књизи Propaganda издатој 1928., да је „пропаганда извршна рука невидљиве власти.“ Ово се најјасније може видети у модерној полицијској држави и све бројнијим грађанима snitch culture, (како грађани постају очи и уши државе) запаковано у псеудо-патриотска начела Рата против Терора. Све јача консолидација медија је омогућила да се целе корпоративне структуре споје са владом, која сада користи концепт: propaganda placement (убацивања пропаганде). Медији: штампа, филмови, телевизија и кабловске вести сада могу радити неприметно у интеграцији потпуних порука које се чине као део истине јер долазе из бројних извора, симулатно. Када неко постане подешен и идентификује се са „порукама“ та особа ће их свугде пресликати. И све то без помињања  subliminal messaging (сублиминалних порука).

3. Предиктивно програмирање – Многи још увек одбијају постојање predictive programming (предиктивног – предсказујућег програмирања). Позвао бих свакога ко чита овај текст да прегледа многе документарце које је направио  Alan Watt и да сам дође до закључка. Предиктивно програмирање има своје порекло у углавном елитистичком Холивуду, где филмови могу понудити велику визију смера у ком смеру би се друштво требало кретати. Само погледајте књиге и филмове за које сте мислили да су „мало претерали“ или „научну фантастику“ и добро погледајте у друштво данас. За детаљнији рад на ову тему у специфичне примере прочитајте: Vigilant Citizen која је одличан извор информација које ће вам представити бољи увид у „забаву“ у потпуно другачијем светлу.

4. Спорт, политика, религија – Неки би се могли увредити јер религију чак и политику стављамо заједно са спортом као методу контроле ума. Централна тема – циљ је: подели па завладај. Техника је потпуно једноставна: направити кратки спој у природној тенденцији људи да сарађују да би опстали, научити их да формирају тимове које су оријентисани на доминацију и победу. Спорт је одувек имао кључну улогу у дистракцији са племенских тенденција на неважне догађаје (који су у модерној Америци добили смешне пропорције када избијају протести јер нека спортска звезда напушта њихов град), док су есенцијалне људске вредности као што је слобода остављене по страни као неважне. Политичка неслагања су стриктно у левичарској – десничарској парадигми лако контролисане опозиције, док је религија потпора у готово сваком рату кроз историју.

5. Храна, вода и ваздух – Додаци прехрани и пићу и други отрови у храни (poisons) буквално мењају мождану хемију да би створили послушност и апатију. Флор у води за пиће је доказан узрок смањења коефицијента интелигенције, Аспартам, моно-натријум глутамат (МСГ) су excitotoxins који узбуђују мождане ћелије док оне не умру, и лако су доступни у брзој храни која садржи ове отрове и која је уопштено створила популацију којој недостаје фокус и мотивација у било којој животној активности. Већина људи је савршено дотерана за пасивну послушност и прихватање диктаторске елите. Иако сте одлучили да посебно пратите своју исхрану, они су у потпуности спремни попрскати (spray) популацију из ваздуха.

6. Дроге/лекови – Ово може бити било која супстанца која изазива зависност, а мисија контролора ума је управо да постанете зависни о нечему. Један од главних чиниоца модерне контроле ума је психијатрија која има за циљ да дефинише све људе по неким поремећајима, да би ограничили људски потенцијал. Ово је предвиђено у књизи:  Brave New World. Данас је то доведено до још већих екстрема јер је медицинска тиранија (medical tyranny) готово сваког сврстала у неку врсту поремећаја – нарочито оне који пропитују ауторитете. Коришћење нервних дрога/лекова у војсци довело је до рекордног броја самоубистава. Најгоре од свега, модерна дрогерашка држава има утицај над 25% деце у САД-у (25% of U.S. children) и контролише их лековима за отупљивање ума.

7. Војни тестови – Војска има дугу историју тестирања умне контроле. Умови из војске су можда најпокорнији, као и они који желе војне каријере и који уопштено резонују са структурама хијерархије, контроле и који имају потребу за неупитном покорношћу према мисији. Због све већег броја војног особља који преиспитује своју индоктринацију, недавнo се појавила прича која је обелоданила планове ДАРПА за примену “Ван-телесних шлемова” за умну контролу (transcranial mind control helmets) којим би их држала фокусираним на мисију.

8. Електромагнетски спектар – Електромагнетски спектри који нас обухватају одашиљани су модерним уређајима које свакодневно користимо, а који су се показали да имају дубок утицај на мождане функције. У прећутном признању како је све то могуће, један научник је радио на „божјем шлему“ (god helmet) да би индуковао визије тако што ће променити електромагнетско поље мозга. Наша “модерна супа” (modern soup) нас је пасивно “купал” у потенцијално стање мењања умних таласа, док су широке могућности од на пример телефонских торњева-антена (cell phone towers) сада доступне свим контролорима ума који желе много директније интервенције.

9. Телевизија, рачунар и „брзина титраја екрана“ – је довољно лоша да све што је „програмирано“ на вашем ТВ-у (којим управљате путем даљинског „управљача“) је направљено да би вас опустило за умно контролисање, готово да вас доведе до успављивања, чинећи га тако психо-социјалним оружјем ((psycho-social weapon). Тест брзине титраја екрана је показао да се мењају мождани алфа-таласи и тако настаје хипноза. Брзина титраја заслона рачунара је мања, али кроз видео игрице, социјалне мреже и основне структуре које преоптерете мозак са информацијама, брз ритам модерних комуникација индукује АДХД стање. Студија о видео играма је открила да дуже играње истих резултира смањеним протоком крви у мозак, и тако окида умну контролу (sapping emotional control). Шта више, role-playing игрице наликују на сценарија полицијске државе која служе да би уништила конекцију (повезаност) са реалношћу. Можете погледати WikiLeaks видео под називом:  Collateral Murder и са тим би требало бити упознати сви они који су играли игрице као што је: Call of Duty.

10. Наноботи – Из научне фантастике директно у модеран мозак – наноботи су на на путу остварења. Директне модификације мозга су већ упаковане у „неуро-инжењеринг.“ Чудно истраживање (article) из 2009. године открило је да су директне манипулације мозга преко оптичких влакана мало неуредан процес али једном када се влакна инсталирају „могу некога учинити срећним на само један притисак дугмета“. Нанобот-и доводе процесе мозга на аутоматизован ниво, премошћујући мождане молекуле једну по једну. Још горе, ови мини-дроиди се могу сами репликовати, што нас доводи до тога да се озбиљно запитамо да ли ће се такав дух икада више моћи вратити у боцу, када се једном буде ослободио. Очекује се да ће наноботи бити стварност у раним 2020-тим.

На путу је организован напор да се успе управљати и предвидети људско понашање тако да социјални научници и диктаторска елита могу да контролишу масе и да се могу одбранити од напада евентуално потпуно пробуђених и слободних људи. Једино ако се пробудимо, можемо окончати њихове намере да нас потпуно успавају, и тако имамо шансе да очувамо своју слободну вољу.

извор: Activist post

Advertisements

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

8 thoughts on “metode kontrole uma….

 1. Nema nam pomoći… Razmislite samo… Kada je moja generacija (rodjen krajem šezdesetih) išla u školu… Svaki novi pojam mogao sam da: ili nadjem u rečniku (ako ga imam), ili da idem u bibioteku po rečnik, ili da pitam nekoga… Sve to iziskivalo je neko vreme…
  Danas…
  Svaki novi pojam može se istražiti sa dva klika, ali…
  Današnja deca ne umeju da napišu ni relativno poznate pojmove, da ne pričam o istraživanju nepoznatih…
  Opšta kultura im je na neandertalskom nivou…
  Novom svetu ne treba pametan čovek, treba mu samo gluperda, i to je to…
  Takav je i školski sistem… Reforma školstva počela je zato što naša deca “nemaju funkcionalna znanja“… U reformi nisam primetio ništa vezano za unapredjivanje ičega, primetio sam samo “rezanje“ broja nastavnika i prazne priče, priče, priče…
  Danas naša deca ne da nemaju “funkcionalna“ znanja, nego nemaju više ni “teoretska“ znanja koja bi stavili u bilo kakvu funkciju…

  • dragi moj prijatelju !
   zato deca imaju nas roditelje, prijatelje, poznanike, rodjake…. u principu uopste nije tesko decu izvuci iz tog sistema…. ok, oni moraju da znaju i odgovaraju za ocenu, a mi cesto znamo sta je sve u udzbenicima prosto pogresno napisano… ali ona sve ostalo mogu i uce od nas !
   deca koja nemaju osnovnu kulturu, ona je nisu ponela iz kuce ! to sto su nas okupirali da moramo danonocno da radim da bi zaradili samo osnovno za zivot, to ne umanjuje nasu odgovornost prema dece – naprotiv, duznost nam je izdici se iznad trenutne bede i uloziti svu nasu ljubav u tu decu…. da ih navedemo da citaju, da ih ucimo onim vestinama koje u skolama ne mogu da steknu….
   reforme skoslstva su price za malu decu – oduvek su to i bile… nas posao je da obrazovanje nase dece preuzmemo u svoje ruke…!
   🙂

   • Sasvim se slažem sa tobom… Ali, Srbijom, i ne samo Srbijom, nego dobrim delom onoga što danas zovemo “Evropom“, danas vlada i krilatica “škola je za one koji ne umeju da se snadju u životu…“… Znam gomilu roditelja koji ne razmišljaju kao ti, koji čak uče svoju decu kako da izvrdaju i ono malo od školskog sistema što je ostalo…

   • ti ljudi samo nisu svesni….
    ako smo svesni cinjenice da na 20 km od centra Beograda postoji haarp-ova pojacavacka antena (Beljina kod Barajeva) – jedina na Balkanu i da je vec neko vreme „aktivna“ onda mislim da nije nikakvo cudo sto vecina ljudi ne ume da misli svojom glavom… pored hrane i masovnih medija, nas i fizicki onemogucavaju da budemo slobodni…. tesko je otgnuti se od toga…. bez obzira na sve ludosti, ljude treba voleti… onako kako se deca vole… onda je i lakse objasnjavati im sta nam se u stvari desava, sta i nas i njih okruzuje…. malo vise snage i strpljenja treba, ali trud se isplati…. svako ko „progelda“ nam je veoma dragocen, a ujedno je i dokaz da se vredi boriti i da mozemo pobediti….
    🙂

   • потпуно се слажем, наша деца су најпре наша одговорност!

   • dobro mi dosla Suzana !
    potpuno si u pravu – deca su nasa odgovornost! prvenstveno roditeljska ! ako je vestacka hrana problem, treba pronaci mogucnost ili uzgajanja zdrave hrane, ili se dogovarati sa ljudima koji imaju imanja i preuzimati od njih zdravu hranu, ako je skola problem – treba raditi sa decom i ukazivati na greske u udzbenicima, greske u tv emisijama koje deca gledaju…. ako je problem sa decijim ponasanjem – treba prosto vise vremena odvojiti za decu, izbaciti im iz ishrane secere i aditive, dovesti ih vise u kontakt sa prirodom… i decije ponasanje se menja… ne smeju dugo biti izlozeni tv-u, mora se naci nacina da se njihova kreativnost probudi…. sve to je nasa odgovornost i niko umesto nas ne moze taj posao odraditi…
    takodje jeste resenje u udruzivanju: vise majki oko cuvanja dece, baka-servis u ispomoci oko dece, oni roditelji koji imaju odgovarajuca znanja oko poducavanja dece…. mnooogo toga moze da se ucini uz licni angazman…
    🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s