Nedodjija

blog o alternativama…

nasa policija i zene tuce…..

Поставите коментар

junacine….!

obim izzivljavanja nad stanovnicima Resnika od strane policije je nezamislivo veliki…. mnogo ljudi izvestava o tome da su u stvari policajci napali mestane… a ni zene nisu bile postedjene batina…..

„Izvinjavam se ako vam je malo frustrirajuće da snimak gledate ovako kako sam snimao sa tv-a na fotoaparat jer nisam imao odgovarajuću opremu, ali bolje išta nego ništa.

Snimci prikazuju proteste građana Resnika i okolnih mesta(7.4.2012 i 8.4.2012) o protivljenju postavljanja kontejnera i doseljavanja Roma iz beogradskog naselja Belvil i Roma ispod Pančevačkog mosta.

Da razjasnimo:
Građani Resnika nemaju ništa protiv pripadnika romske nacionalnosti, ali su zato da ovakvo doseljavanje za koje nisu ni pitani građani Resnika, krši sve slobode i prava građana . Osim toga, mesto na koje planiraju da postave za Romsko naselje je postavljena kao zemlja u procesu restitucije koja treba da se povrati pravim vlasnicima, građanima Resnika.

Kod starog Rasadnika se takođe nalazi i azil za pse, za koji opet građani Resnika nisu upitani da li su za izgradnju istog. Isto tako, u naselju nisu rešene socijalno-ekonomske slobode i prava građana Roma koji već dugi niz godina(više od I veka) žive u Resniku kao svaki drugi građanin tog naselja.

Nažalost, ovi protesti prosto nisu mogli da prođu bez incidenata, tako da su na protestu 7.4. nasilnički pokušali da pomere sa puta, a sledećeg dana 8.4. su u 2 navrata(ujutru i posle podne) brutalno i krvnički napali sve pristalice protesta, pa čak i građane koji su živeli u blizini protesta i ni krivi ni dužni nastradali u tim okršajima na svojim privatnim posedima!!! Prema nezvaničnim pričama, na Urgentnom centru je primljeno 56 civila sa raznim vrstama povreda, dok je povređeno 13 policijskih snaga!!!! 8.4. je u jutarnjim časovima privedeno 10 civila, dok je u poslepodnevnom protestu privedeno više od 20 civila!!!! “

obratite paznju na ovaj snimak… prikazano je brdo u Resniku… 20 marica je doslo, a nigde nema protestanata….. !

Advertisements

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s