Nedodjija

blog o alternativama…

jos jedna izdaja na Kosovu i Metohiji….

Поставите коментар

vesti sa lica mesta, preuzeti sa: e-novine Kosova i Metohije

Danas su pregovarači Srbi sa Borkom Stefanovićem i Albanci sa Editom Tahiri objavili da je postignut dogovor oko CARINSKOG PEČATA GDE STOJI NATPIS „KOSOVA„.

Ovaj akt je posledica spremnosti šiptara da se izbore za svoju ideju a slabosti Srbije da se odupre otimanju, odnosno da teži svojoj propasti. Kosovo je od kada je u CEFT-a sistemu čekalo i planiralo svoj trenutak ali očigledno uz različite pomoćnike da se sve desi ovako…

Ova blokada gde je „Kosovo“ zatvorilo prelaze sa Srbijom jasno treba reći uvelo embargo Srbiji koja je u svoju, već sada tudju Republiku Kosovo, izvozila proizvode i hvali se sa porastom svog izvoza.

Situacija dok nije bilo blokada mogla je laiku da prođe, kao teza da Srbija mnogo izvozi, ali šiptari su sada demonstrilarli svoju nezavisnost od Srbije i položili ispit, dok je Srbiji ovo otvaranje bilo veoma potrebno jer je davljenik koji je ostao bez vazduha a sada kada se dopuni sa kreditom od MILIJARDU EVRA „iz predostrožnosti“ moći će da opere pare preko te CARINE KOSOVA – SOVAKO .

Ova farsa za Srbiju koja se odigrava na ovom prostoru u saradji sa međunarodnom zajednicom jedino godi šiptarima jer oni investiraju ovde da bi stvarno živeli a ne da bi možda posle 1000 godina negde otišli. Oni se bore da stvore sebi svoje najbolje životno okruženje, dok se mi trudimo da sakupimo pare i kupimo stan u Beogradu pa tamo zajedno da živimo u panici života jer ostali delovi Srbije sa ovim GLAVNIM GRADOM očigledno nemaju perspektivu.

i jos jedna vest:

Danas posle objave da je postignut dogovor o carinskom pečtu naveden je još jedan detalj dogovor o KATASTRU ili bolje rečeno o knjizi vlasnika nepokretnosti i vlasništvu zemljišta.

Posmatrajući medije kako su isticali samo jedan deo dogovora a zapostavili drugi deo dogovora o KATASTRU koji je možda i bitniji u odnosu na pečat.

Može se zaključiti da šiptari nemaju kompletne informacije o vlasništvu pojedinih objekata i vlasništvu pojedinih zemljišnih parcela osim one njihove kreirane od 1999. Na ovaj način Srbija će jasno predati sve informacije Šiptarima o zemljišnim parcelama, preduzećima, stambenim jedinicama i tako svega postojećeg na Kosovu i Metohiji da bi se što bolje šiptari organizovali i kao „olakšali život Srba“.

Da se što bolje spreme za otkup ostatka šta nisu smeli i o čemu nisu imali informacije da bi sigurno kupili, možda ucenjivali naslednike zemlje i obarali cene.

KATASTAR  je nešto što odslikava PROŠLOST I NASLEĐIVANJE dok je CARINA nešto što odslikava BUDUĆNOST.

Trgovina koja se odvijala KOSOVO-SRBIJA bila je veštačka kako bi se stvorio utisak totalne zavisnosti, a ustvari cene su bile mnogo niže nego u zemlji proizvodnje Srbiji. Pa onda sve naglo prekinemo da bi stvorili takvu atmosveru za  onoga  ko prodaje da bude ucenjen i mora da pristane na neke uslove.

U budućnosti će Šiptari insistirati na recipročnoj trgovini, tako da dosadašnja  enormna potrošnja srpskih prizvoda bila je u stvari ekonomska politika ili ekonomsko-politička strategija:

“ namamim te da misliš d ne mogu bez tebe a meni je dok sam sa tobom  lepo pa ti onda zabranim sve, da ti moraš da me moliš a ja proguram još nešto da mi učiniš.“ Na ovaj način dobit iz trgovine koja je ostvarena kod Srbije se anulira čak gubi još mnogo bitniju stvar.

Tako se može reći da Šiptari imaju izuzetne stratege i planere što na žalost za nas nije slučaj.

Advertisements

Аутор: nedodjija

blog o zivotnim alternativama...

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s